March 12, 2017

szívdoboz // heart box

Ha valakinek csokis ajándékot akarunk adni, ahhoz ideális lehet egy ilyen dobozkát elkészíteni. Igazán egyszerű és mutatós, és telerakhatjuk általunk készített, vagy vásárolt bonbonokkal, apró ajándékokkal.


Hozzávalók:
100 gr tejcsoki
transzferfólia

Elkészítés:
Szétszedhető műanyag szívforma egyik felét használtam ehhez a dobozhoz. A szívformát fejjel lefelé sütőpapírra tettem és körberajzoltam, a formát kivágtam. Ezt tettem a transzferfólia alá, hogy lássam, mekkora lesz a fedél. Egyszerű, elegáns, arany virágmintás fóliát választottam.
Temperáltam egy tábla tejcsokit, egy adagot a transzferfóliára öntöttem és elterítettem a szív sablonnak megfelelően. Kissé hozzáütögettem a konyhapulthoz, hogy a buborékok kimenjenek belőle, és hagytam megszáradni. Amikor a csoki már kezdett szilárdulni, óvatosan körbevágtam egy éles késsel, hogy egyenes legyen a széle.
A szívformába öntöttem a maradék csokit és ecsettel felvittem a műanyag forma széléig. Amíg a csoki el nem kezdett szikkadni, ügyeltem, hogy ne gyűljön fel túl sok egyetlen sarokban sem, végül fejjel lefelé leraktam egy sütőpapír darabra. Onnét pedig a hűtőbe került. Végül, amikor mindkét darab megszáradt, egyszerűen összeraktam őket.


In case you want to give a chocolate gift to someone, preparing this box is a great idea. It is really easy and it looks good, you can fill it with self-made bonbons or ones that you bought, or other small presents.


Ingredients:
100 gr milk chocolate
transfer sheet

Recipe:
For this box, I used one half of a 2-piece plastic heart decoration. I put the heart upside down on parchment paper, drew it around and then cut the pattern out. I put this under the transfer sheet in order to see how big the lid should be. I chose a simple, elegant transfer sheet with golden flowers. 
I tempered a bar of milk chocolate and I poured a portion of it on the transfer sheet, I spread it according to the paper heart pattern. I tapped it on the counter so the bubbles went out, then I let it get solid. When the chocolate started to set, I carefully cut it around with a sharp knife to get a straight edge.
I poured the leftover chocolate in the plastic heart and I spread it with a brush, up to the edges. Until the chocolate started to set, I took care that it couldn't gather in any of the corners, then I put it upside down on parchment paper. From there it went into the fridge. Finally, when both pieces got solid, I simply assembled them.

No comments: