June 19, 2017

glam rock

Van az úgy, hogy az ember bemegy a munkahelyére, gyanútlanul berak valami chillout zenét, mondjuk Mike Oldfield-től a Sailinget, és hoppá, szembetalálja magát az ifjú Freddie Mercuryval! Aztán persze nincs megállás, meló helyett addig kutat, míg ki nem deríti, hogy a fiatalember a The Struts nevű banda énekese, azután pedig egy héten keresztül rongyosra hallgatja a dalaikat, mert egyszerűen addiktív a zenéjük.
Youtube kommentekben sokféle zengzetes hasonlatot lehet olvasni róluk, úgy mint: az új Queen; Luke, az énekes mint Freddie, Mick Jagger, Steven Tyler, David Bowie, és így tovább. Nekem elég annyi, hogy a srácok igyekeznek egyik kedvenc zenei zsáneremet, a 70-es évek glam rockját visszahozni, ami igazán dicséretes dolog tőlük, manapság sajnos nem vagyunk elkényeztetve ilyen téren. Na és milyen érzés volt azt olvasni, hogy Luke színpadi kosztümjeit Zandra Rhodes tervezi?! Oh yeah!
Luke az a fajta frontember, akire egy rockegyüttesnek szüksége van: stílusos, karizmatikus, mosolygós, a hangja odavág, nem lehet nem szeretni! A The Struts dalai pedig a legborúsabb napot is képesek feldobni: hajat-szélben-lobogtatós, táncra-ingerlő, kocsiban-letekert-ablak-mellett-hallgatós, felpörgetős dalok, muszáj repeaten hallgatni őket!
Na persze, hogy csokikészítésre inspiráltak...:D A cél az volt, hogy minél tiritarkább, csillogóbb, és ízében is figyelemfelkeltő csoki készüljön :))
A The Struts tiszteletére itt a glam rock csoki, badumm-tss!


Hozzávalók:
200 gr tejcsoki
150 gr magozott meggy
10-12 szem pezsgős cukor (eredetileg robbanós cukrot akartam, de sehol nem lehetett kapni, így fizzy pez maradt helyette :D)
4-5 csipet gyömbér
2 kiskanál cukor
0,2 dl meggypálinka 
6 gr tortazselé (egy kis zacskó fele)
maradék transzferfóliák, csillámzselé, cukordíszek, lüszterpor

Elkészítés:
A maradék transzferfóliákat méretre vágom és beteszem a mágneses csokiformába.
Temperálom a tejcsokit, elkészítem a csokiburkokat. Miután megszilárdultak, apróra tört pezsgős cukrot teszek beléjük.
Most jöhet a meggyzselé: a meggyeket összeturmixolom és átszűröm egy szitán, míg sima meggylét kapok. Hozzáadok két kiskanál cukrot és gyömbért, míg az íze egészen karakteres csípős-savanykás nem lesz. Felforralom a zseléporral, végül hozzákeverem a pálinkát. Amikor a zselé kihűl, kiskanállal a csokiburkokba adagolom. Hűtöm egy pár percig, temperálom a maradék csokit, és lezárom a bonbonokat. Miután kiszedem őket a bonbonformából, azokat, amelyeket nem transzferfóliával díszítettem, megkenem egy kis csokival, és cukordíszeket ragasztok rájuk, lüszterporral, vagy ehető csillámzselével dekorálom őket.



It happens that one goes to work, guilelessly puts in some chillout music, for instance Sailing from Mike Oldfield and boom, finds herself eye to eye with the young Freddie Mercury! Then there's no stopping, instead of working, she is researching until she finds out that the young man is the singer of a band called The Struts and then for a week she's listening to their songs on repeat because they are addictive!
In Youtube comments a lot of pompous metaphors, such as: they are the new Queen; Luke, the singer is like Freddie, Mick Jagger, Steven Tyler, David Bowie etc. For me it is enough that the guys are trying to bring back one of my favourite musical genres, 70s glam rock, which is praiseworthy as we are not spoiled nowadays with such music. And how does it feel to read that Luke's stage costumes are designed by Zandra Rhodes?! Oh yeah!
Luke is the kind of frontman that a rock band needs: he has style, charisma, smile on his face and his voice is superb, it's impossible not to love him! The songs of The Struts can cheer up even the gloomiest days: they are hair-in-the-wind, inspiring-to-dance, listening-while-driving type of songs!
And of course they inspired me to make chocolate...:D My aim was to make colourful, glittering bonbons whose flavour also strikes :))
So in honor of The Struts, here is the glam rock chocolate, badumm-tss!


Ingredients:
200 gr milk chocolate
150 gr sour cherry
10-12 pieces of fizzy candy 
4-5 pinches of ginger
2 small spoons of sugar
0,2 dl cherry palinka (or any other drink that contains at least 45% alcohol)
6 gr jelly powder
leftover transfer sheets, glitter jelly, candies

Recipe:
I cut the leftover transfer sheets to size and I put them in the magnetic mould.
I temper the milk chocolate, I prepare the bonbon shells. After they get solid, I put crushed fizzy candies in them.
Now comes the sour cherry jelly: I blend the cherries and sieve them until I get plain juice. I add two spoons of sugar and ginger until its flavour becomes characteristic spicy-sour. I boil it with the jelly powder, finally I mix it with palinka. When the jelly cools down, I put it in the chocolate shells with a spoon. I put them in the fridge for a while; I temper the leftover chocolate and I seal the bonbons. After I take them out of the mould, I smear a bit of chocolate on the top of those that were not decorated with transfer sheets, and I glue candies on them or I decorate them with luster dust and edible glitter jelly.


No comments: