April 19, 2018

eper-banán turmix // strawberry-banana smoothie

Szép tavaszunk volt az idén, egy keddi napra esett. Most meg már itt a nyár :D de nem is baj, élvezem. Végre eljött a gyümölcsök és zöldségek ideje, a napsütés, a napozás, a teraszon/erkélyen evés ideje :) Amit különösen szeretek, most, hogy az erkélyről egyenest a budai várra nyílik igen csúnya kilátás :D 
A jó idő örömére egy extrán gyümölcsös csokit készítettem: banánnal és eperrel. Az eper egyike kedvenc gyümölcseimnek (a sárgabarackkal és a cseresznyével karöltve), végtelen mennyiségeket tudok megenni belőle, azok legnagyobb sajnálatára, akikkel együtt eszem XD


Hozzávalók:
150+90 gr fehércsoki
70 gr eper
40 gr banán
egy loccsintásnyi tej
egy kiskanál méz
piros lüszterpor

Elkészítés:
Az epret és a banánt a mézzel meg a tejjel együtt leturmixolom. Megolvasztok 90 gr fehércsokit, és a turmixhoz adagolom.
Temperálok 150 gr fehércsokit, elkészítem a bonbonok burkát. Száradás után megtöltöm őket a gyümölcskrémmel, és egy éjszakára a hűtőbe teszem. Másnap a fehércsoki maradékát ismét termperálom, lezárom a bonbonokat. Miután kifordítottam őket a csokiformából, lüszterporral megszínezem őket.



We had a nice spring, it was on a Tuesday. And now it's summer already :D but it's ok, I'm enjoying. Finally it's time for fruits and vegetables, sunshine, sunbathing, eating out on the terrace/balcony :) Which I particularly like now that there's a view on the Buda castle :D
On the occasion of the nice weather I prepared extra fruity chocolates: with banana and strawberry. Strawberry is one of my favourite fruits (together with melons and cherries), I can eat up endless amounts of it :D


Igredients:
150+90 gr white chocolate
70 gr strawberry
40 gr banana
a splash of milk
small spoon of honey
red luster dust

Recipe:
I blend the strawberry and the banana with the milk and the honey. I melt 90 gr white chocolate and add it to the smoothie.
I temper 150 gr white chocolate and I prepare the bonbon shells. When they get dry, I fill them with the fruity cream and I leave the mould in the fridge for a night. The next day I temper the leftover white chocolate and I seal the bonbons. After I take them out of the mould, I colour them a bit with luster dust.

No comments: